Het gemeentebestuur geeft groen licht voor de ingediende verkaveling in de Sint-Odradastraat in Millegem. De plannen voorzien in totaal 52 bouwpercelen. Tijdens het openbaar onderzoek liepen negen bezwaarschriften binnen, waaronder twee petitielijsten. Na een grondige studie van de ingediende bezwaren, oordeelt het gemeentebestuur dat deze opmerkingen niet leiden tot een bijsturing van de plannen.

Een aantal bezwaarschriftindieners ging er verkeerdelijk van uit dat de realisatie van de verkaveling zou leiden tot het wegnemen van de paaltjes in de Mezenstraat. Deze verhinderen dat dit kleine straatje wordt gebruikt als sluipweg. Het gemeentebestuur bevestigt dat ook met de verkaveling deze paaltjes zullen blijven. Andere vragen gingen over een eventuele tweede fase van de verkaveling. Deze stond evenwel louter indicatief op de plannen om aan te tonen dat de eerste fase een verdere uitbreiding van de verkaveling niet onmogelijk maakt.

 

Goedgekeurde verkaveling

De verkaveling die nu wordt goedgekeurd, omvat een verbindingsweg die aansluit op de Sint-Odradastraat tussen huisnummers 55b en 59. Ter hoogte van de Mezenstraat komt de andere ontsluiting tussen huisnummers 8 en 12. De verkaveling loopt ten zuiden van het chiroterrein en grenst verder aan de spoorweg. Vijftig bouwpercelen zijn voorzien voor zowel open, gesloten als halfopen bebouwing. Daarnaast omvat de verkaveling nog twee grotere bouwvolumes voor appartementen met ondergrondse parkeermogelijkheden.